Fase 2 van renovatiewerken WZC Zorgvlied zo goed als klaar

Na het voltooien en de opening van het nieuwe gedeelte van woonzorgcentrum Zorgvlied (fase 1) in Molenbeersel, werd de voorbije maanden hard gewerkt aan fase 2, namelijk de renovatie van het gedeelte van het vroegere gebouw dat blijft bestaan. Fase 3 – de afbraak van het gedeelte dat plaats maakt voor de bouw van een nieuwe afdeling – zal eerstdaags starten.

Van het vroegere gebouw is alles wat ligt op de lijn gevormd van de oude ingang tot aan de achterdeur behouden. Dit gedeelte werd grondig herbekeken zodat er hier en daar wijzigingen waren. Oude burelen zijn omgevormd tot een ergoruimte voor activiteiten met bewoners in kleine groepjes alsook een mooie, nieuwe refter.

De vroegere refter werd op zijn beurt omgevormd tot kleedkamer. De keuken werd vergroot met een broodkeuken waar ruimte is om alle maaltijden voor ontbijt en avondmaal te verzamelen. De ingang van de keuken werd aangepast en er kwamen ook nieuwe frigo’s en een aparte bergruimte voor dranken.

Achteraan het oude gedeelte is de wasplaats ruimer gemaakt en is er een aparte ruimte voor de mangel gemaakt. Dit gebeurt in het vooruitzicht dat er in de toekomst gewassen en gestreken kan worden voor drie in plaats van (nu) twee afdelingen. Aan de oude linkerzijde is nu een volledig nieuwe kineruimte die de scheiding vormt tussen het bestaande, gerenoveerde gedeelte van het  vroegere woonzorgcentrum en de 32 nieuwe woongelegenheden die in fase 3 gebouwd zullen worden na afbraak van de oude wooneenheden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *