Schietgrage bumperklever moet brommen en dokken

Politie Carma

Een gevangenisstraf van twee jaar met uitstel en een geldboete, dat is wat de 40-jarige Nederlander die in 2015 tijdens een inhaalmanoeuvre in Kinrooi met een wapen op zijn voorligger schoot, te horen kreeg door de correctionele rechtbank in Tongeren.

Op 11 maart 2015 reed de Nederlander met hoge snelheid door het centrum van Kinrooi. Hij kleefde op een bepaald moment tegen de bumper van zijn voorganger, die hier niet van gecharmeerd was. Om hem dit te laten blijken, drukte deze persoon even kort op zijn rem. Vervolgens werd de man door de Nederlander door Kinrooi gevolgd, waarbij kinderen aan de kant moesten springen, zo weet HbvL.

Aan een T-splitsing reed de Nederlander zijn voorligger voorbij. Tijdens het inhalen, schoot hij met een wapen op de auto van de voorligger. Daarbij boorde één kogel zich in de kofferdeksel van de ingehaalde wagen.

Vrijdag 30 juni werd de Nederlander door de rechter in Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar met uitstel. De voorwaarde die hierbij gesteld werd is dat de bestuurder een agressiebeheersing en verkeersvaardigheden bij het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) gaat volgen. Aan de bestuurder die hij beschoten heeft en zijn verzekeraar, moet de Nederlander een schadevergoeding van 7.213 euro betalen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *