Bocholtse kippenboer mag niet uitbreiden

Een kippenhouder in Bocholt mag van gedeputeerde Ludwig Vandenhove (sp.a) van Leefmilieu, niet uitbreiden. Dat oordeel heeft de Limburgse deputatie aan de kippenhouder van de Galgenberg in Bocholt kenbaar gemaakt.

De kippenhouderij wilde het aantal slachtkuikenmoederdieren verhogen van 14.500 naar 39.940 exemplaren en daarvoor werden nieuwe stallen aangevraagd, zo weet Het Laatste Nieuws. Eerder adviseerde het college van burgemeester en schepenen van Bocholt al negatief. Daarbij werden er tijdens het openbaar onderzoek door 92 personen bezwaren ingediend.

“We treden hen hierin bij en houden zo ook rekening met de bezorgdheden van de buurtbewoners, die voornamelijk over geurhinder gingen. Bovendien bevindt zich in de nabije omgeving het familiepark Goolderheide. Als knooppunt heeft het daar nog uitbreidingsmogelijkheden en omwille van het toeristisch belang nemen we geen risico’s”, aldus Vandenhove.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.