Boete voor inwoner uit Bree vanwege oplichting

De 28-jarige gokverslaafde A.L. uit Bree is door de strafrechter in Tongeren veroordeeld tot twee jaar cel en het betalen van 3.000 euro boete, omdat hij verschillende personen heeft opgelicht bij de aankoop van een auto.

Door de inwoner van Bree werden slachtoffers gemaakt in Overpelt, Genk, Zonhoven, Neerpelt en Hasselt. De strafrechter gaf aan dat de Breeënaar voor vermindering van straf in aanmerking kan komen, mits hij zich laat behandelen voor zijn verslaving.

De inwoner van Bree kocht auto’s door een overschrijving van zijn bank in te vullen van zijn officiële bankinstelling, zo weet Het Laatste Nieuws. In de hoop onder de radar te blijven, gaf de twintiger wel een vals adres op terwijl de auto’s prompt verder verkocht werden aan belangstellenden, onder meer in Duitsland. Omdat er onvoldoende geld op bedoelde rekening stond, bleven de verkopers telkens achter zonder geld en zonder auto.

Aan enkele gedupeerden is A.L. in het totaal alvast 22.400 euro schadevergoeding en 2.160 euro advocatenkosten verschuldigd.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.