Buurtbus voor vervoer van mensen met een beperking in Stramproy

Op initiatief van vrijwilligers bij Visio, het tehuis voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking, komt er een eigen ‘buurtbus’ in Stramproy. In de praktijk bleek het inregelen van vervoer een frustrerende bezigheid, met veel te vaak extreme wachttijden voor de bewoners van Visio. Bij uitstapjes liep dat incidenteel wel eens op tot meer dan twee uur wachten op vervoer. Om van die wekelijkse ergernissen af te komen, is onderzocht of het mogelijk was om zelf een busje aan te schaffen, voor dit soort vervoer. En dat is gelukt!

Vanwege juridische achtergronden zal deze groep als werkgroep van de Dorpsraad Stramproy gaan opereren, en alle zaken rondom de bus zelf organiseren. Zo is er financiering gevonden bij meerdere sponsoren, vrijwillige chauffeurs gevonden en de verzekering geregeld.

Komende zaterdag zal de bus gepresenteerd worden aan het publiek, tijdens de open dag van Visio. En meteen die week er na zal de bus al ingezet gaan worden bij een korte vakantie voor bewoners. Overigens is het de bedoeling dat de bus ook voor andere doelgroepen in het dorp ingezet gaat worden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.