Gemeenteraad Hamont-Achel keurt jaarrekening goed

hamont

De gemeenteraad van Hamont-Achel keurde deze week de jaarrekening van 2016 goed. Die werd voorgesteld door schepen Serge Vander Linden. Op de werkingsmiddelen is er een positief resultaat van 1.644.547 euro. Werkingsmiddelen zijn o.a. de inkomsten uit de belastingen en de uitgaven voor o.a. personeel, onderhoud van wegen, gebouwen, sportvelden, beplanting en groen; openbare verlichting, speeltuintjes, politie, OCMW, ondersteuning van de verenigingen, en zo meer.

In 2016 investeerde de stad Hamont-Achel voor 3.745.167 euro met eigen middelen, onder meer in de bouwwerken van de stadswerf, het Huis van het Kind, de realisatie van betaalbare bouwkavels en bouwprojecten, grondaankopen voor aanleg fietspad en riolering in de Bosstraat en Hamonterweg, renovatie Finse piste, uitbreiding kerstverlichting, hondenpoepbuizen,…

De stad sloot het jaar 2016 af met een gecumuleerd budgettair overschot van 9.979.225 euro. Dat is de reserve waarmee men in de komende jaren beleid kan voeren.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.