Jong redt oud… ook in Kinrooi

Keijersmolen Molenbeersel

Deze zomer organiseert de jeugddienst van Kinrooi in samenwerking met Mooss vzw, IOED Kempen-Maasland en enkele lokale molendeskundigen een Molenstage voor kinderen van 8 tot 12 jaar in en rond de Keijersmolen in Molenbeersel.

De Molenstage is een van de vijf geselecteerde pilootprojecten van Jong redt oud, een educatief en participatief erfgoedproject van het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed van de Provincie Limburg waarin kinderen en jongeren door een combinatie van fysieke activiteiten op een erfgoedsite en uitleg door een begeleider of eigen opzoekingswerk kennis maken met het erfgoed uit hun buurt.

Vervolgens gaan ze hun kennis en ervaringen delen met anderen: in familiale kring, via sociale media of een lokale publieksactiviteit. Op die manier worden kinderen en jongeren bewust gemaakt van het belang van lokaal erfgoed.

Tijdens de Molenstage (5 juli – 8 juli) worden de kinderen helemaal ondergedompeld in de wondere wereld van de windmolens. Een molenaar toont hen hoe de molen werkt, leert de kinderen hoe ze zelf graan kunnen malen en hoe de molen nadien ook weer grondig gepoetst moet worden. De kinderen bakken broodjes of pizza met hun zelfgemalen bloem en knutselen hun eigen windmolen in elkaar.  Ze zingen een oud molenlied en maken een filmpje over de geschiedenis van de Keijersmolen.

Aan het einde van de Molenstage leiden de kinderen – als volleerde molengidsen – hun zusjes, broers, ouders en grootouders rond op de Keijersmolen en bieden ze hen een zelfgebakken
broodje of pizza aan.

Tijdens de Molenfeesten kan ook het grote publiek kennis maken met de jonge molengidsen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.