Kittenopvang Molenbeersel biedt onderdak aan 25 kittens

Mirjam Slegers heeft een kittenpension. Hier vangt ze kittens op die worden gevonden, opgevangen als de moederpoes er niet meer is of als de kittens ergens gedumpt worden.

“Ik ben in 2013 als vrijwilliger bij het dierenasiel in Ophoven gestart”, zo vertelt Mirjam Slegers. “Ik werkte daar op de afdeling van de katten, omdat daar de hulp het hardst nodig was. In Ophoven zag ze dat de nood aan opvang voor kittens hoog was en besloot een eigen opvang in Molenbeersel te realiseren.

“We hebben een mooie opvangruimte waar ongeveer 25 kittens zitten. Daarnaast vangen we ook moederpoezen op. Door het toenemend aantal vondelingen of afgestane kittens en mama’s was uitbreiding noodzakelijk”, aldus Slegers.

De vzw ‘Hallo KATty’ moet op een creatieve wijze aan geld komen, daar er geen subsidie plaats vindt. “We moeten het hele jaar creatief zijn om ons hoofd boven water te houden”, vertelt Mirjam Slegers.

Samen met enkele vrijwilligers en opvanggezinnen proberen ze ieder diertje te helpen. “Op de website van Hello KATty is meer informatie terug te vinden en kan men met mij in contact komen mocht er interesse zijn”, zo besluit Mirjam Slegers.

Foto’s: Charelle Roeda

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.