Plastic bekers tijdens de kermis Weert

Tijdens de Weerter kermis, carnaval en diverse andere evenementen mag de horeca in het centrum van Weert voortaan bij bepaalde omstandigheden alleen nog plastic bekers gebruiken. Dat is de uitkomst van een proefperiode van een jaar waarin het gebruik van glas of plastic is onderzocht. Het nieuwe beleid is door B&W vastgesteld en geldt vanaf 29 juni 2017.

Maandag 10 juli vindt er een informatiebijeenkomst voor horecaondernemers binnenstad plaats in het stadhuis. Burgemeester Heijmans zal persoonlijk de nieuwe beleidslijn toelichten. Bepalend voor het gebruik van plastic of glaswerk, is de vraag of een horecabedrijf een eetgelegenheid is en gelegen is aan een evenemententerrein.

Glas in de openbare ruimte brengt de openbare orde en veiligheid van bezoekers in gevaar. Met name tijdens evenementen, in combinatie met gebruik van een buitentap, is gebleken dat de horecaondernemers glaswerk in de openbare ruimte niet kunnen voorkomen. Zo werd tijdens de kermis 2015 de politie met glas bekogeld. De maatregelen die de gemeente neemt zijn gericht op zowel de veiligheid van bezoekers als politie en ambulancepersoneel.

In april 2016 is de beleidslijn ‘Glas of Plastic’ voor de periode van een jaar vastgesteld. De resultaten van de proefperiode zijn besproken met Koninklijke Horeca Nederland afdeling Weert. Uit de evaluaties is gebleken dat de beleidslijn de veiligheid en openbare orde vergroot. Er is wel behoefte aan meer duidelijke uitleg van de beleidslijn wanneer horecaondernemers gebruik moet maken van of glas of plastic drinkgerei.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *