Trajectrcontrole ook in Maasmechelen

Vlaams minister van Mobiliteit investeert dit jaar 2,6 miljoen euro om 20 tracés langs gewestwegen uit te rusten met trajectcontrole. De tracés werden geselecteerd op basis van de ongevallencijfers. De nieuwe trajectcontroles komen ook de algemene veiligheid ten goede, omdat ze ook ingezet kunnen worden voor terreur- en ciminaliteitsbestrijding. In Maasmechelen komt er trajectcontrole op de Steenweg naar As en dit voor 4,6 km.

Trajectcontrole is een systeem waarbij de gemiddelde snelheid over een langere afstand wordt gemeten. Trajectcontrole werkt met nummerplaatherkenning. Als automobilisten met een te hoge gemiddelde snelheid rijden tussen de meetpunten, dan stuurt het systeem de gegevens door naar de politie. En de chauffeur kan zich thuis aan een bekeuring verwachten.

Foto: Politie Maasmechelen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.