Verzamelaar Sjaak Lenaers heeft bijna alles van The Classics (video en foto's)

De Vlaaiensound staat synoniem voor de muziek van The Classics. Deze formatie uit Stramproy zal op 15 juli in het zonnetje worden gezet met een gratis toegankelijk concert. Wat velen echter niet weten is dat de in Stramproy woonachtige Sjaak Lenaers een grote verzameling Classics-memorabilia heeft opgebouwd, die hij in een tentoonstelling zal presenteren.

De tentoonstelling zal vanaf zaterdag 8 juli starten. “Ik heb een grote verzameling van unieke platenhoesjes, alle exemplaren van de fanclubbladen, showkleding en ander typische Classics zaken”, zo vertelt Lenaers.

De band had destijds één van de grootste fanclubs van Nederland. En met de hun kenmerkende ‘vlaaiensound’ scoorde de band in de jaren 70 grote hits als ‘My Lady of Spain’, ‘Papa Peppone’, ‘Gimme That Horse’, ‘My Russian Lady’, ‘Yellow Sun of Equador’, in binnen- én buitenland.

“Waar aan de ene kant van het land The Cats in Volendam 50 jaar geleden van start gingen met hun palingsound maakte Johnny Hoes vanuit Weert de vlaaiensound populair”, aldus Lenaers die trots is op zijn verzameling. “Ik ben vooral trots op het feit dat de leden van The Classics hun mooie spullen aan mij geschonken hebben, zodat ze niet verspreid op enkele zolders liggen, maar centraal bij mij”, zo vertelt hij. In zijn woning, op de grens van Stramproy en Molenbeersel is de verzamelaar bezig alles in gereedheid te brengen voor de tentoonstelling.

“De tentoonstelling is vanaf zaterdag 8 juli elke zaterdag en zondag in de maand juli gratis te bezoeken tussen 13.00 en 16.00 uur aan het Kerkplein 5 in Stramproy”, aldus Lenaers.

Zelf wil hij ook een museum maken in zijn woning. “Ik wil graag een schuur achter mijn woning hier geschikt voor maken, maar zover is het nog niet”, zo besluit Sjaak Lenaers.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

8 reacties op “Verzamelaar Sjaak Lenaers heeft bijna alles van The Classics (video en foto's)”

  1. Peter je hebt een geweldige geweldige film van gemaakt ga zo door.
    Groetjes Sjaak Lenaers

  2. Heeft u interesse in de gitaar bij optreden gebruikt v toppop van Classics ?

  3. Hoi Sjaak,
    Ik ben op zoek naar informatie over de Moonlights uit Tungelroy,
    Weet jij wie de namen van de leden van de band?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.