Weert heeft subsidie voor vernieuwende ideeën van burgers

stadhuis gemeentehuis weert

Inwoners van de gemeente Weert die een initiatief hebben om samen met anderen de leefbaarheid en sfeer in hun wijk, buurt of dorp te verbeteren, krijgen van de gemeente Weert de vraag gesteld om dit kenbaar te maken om eventueel voor subsidie in aanmerking te komen. Wethouder Martijn van den Heuvel: “Het maakt niet uit of uw idee bijvoorbeeld gaat over de openbare ruimte of het verbeteren van de onderlinge sfeer. We denken graag met u mee. Zo hopen we te stimuleren dat Weertenaren samen initiatieven gaan oppakken en uitvoeren.”

Vanaf 22 juni kan gebruik gemaakt worden van de ‘Subsidieregeling Burgerinitiatieven Weert 2017’. De gemeente wil graag dat inwoners zo veel mogelijk zelf actief zijn om de leefbaarheid en sfeer in hun eigen buurt in stand te houden en verbeteren.

Als inwoners een goed idee hebben, wil de gemeente graag met hen in gesprek. “We kunnen dan met u meedenken over hoe u zelf, samen met de mensen uit uw buurt, uw idee kunt realiseren. Ook kunnen we dan samen kijken of u gebruik kunt maken van de subsidieregeling. Mogelijk kunnen we tips geven, u in contact brengen met de juiste personen of kunnen we u helpen bij een eventuele subsidieaanvraag”, aldus de wethouder.

Een idee of een wens voor een gesprek kan gemaild worden naar de gemeente.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.