Doe zoals je buur, hang bloemen aan je muur

De Vereniging voor Openbaar Groen (VVOG) heeft Hamont-Achel uitgroepen tot Groen- en Bloemenstad 2017. De stad doet hierdoor mee aan Entente Florale Europe (EFE), een internationale wedstrijd waarbij betrokkenheid van de eigen inwoners één van de belangrijkste beoordelingsprincipes is. Om die reden organiseert het stadsbestuur een heuse bebloemings- en beplantingsactie voor Hamont-Achelaren.

Hamont-Achel heeft een lange traditie op het vlak van bebloeming, zowel door de groendienst als door de eigen bevolking. Mooie voorgevels en voortuinen speelden ook in het verleden al een grote rol in het straatbeeld van de stad. Dat zag men duidelijk tijdens het ‘Doe zoals je buur, hang bloemen aan je muur’-initiatief, dat jaren geleden meerdere keren georganiseerd werd. Naar aanleiding van de deelname aan Entente Florale Europe wordt deze succesformule nu nieuw leven in geblazen.

Wie deelneemt aan de bebloemings- en beplantingsactie van de stad engageert zich om via zijn terrasbebloeming of voortuin een mooie uitstraling te geven aan Hamont-Achel. Zo zet een inwoner z’n eigen woonplaats letterlijk in de bloemetjes, maar kan men ook een mooie prijs winnen. De jury zal immers een vijftigtal laureaten aanduiden die uitgenodigd worden voor een daguitstap in september.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *