OLS2018 naar gemeente Kinrooi

schutterij schieten

Het was een spannende strijd die gewonnen werd door het zestal van Schutterij St. Servatius Raam. Het Oud Limburgs Schuttersfeest 2018 zal in de Gemeente Kinrooi worden gehouden. De schutters van St.-Servatius wisten zich tijdens het kavelen staande te houden. Het beslismoment ging tussen de schutters van St.-Servatius Raam en Schutterij Sint Job uit Leuken (Weert).

De schutters uit de gemeente Kinrooi konden rekenen op een brede belangstelling op het OLS-terrein. Burgemeester Jo Brouns van de gemeente Kinrooi kreeg om 13.00 uur de vraag van OLS-president Ger Koopmans of de gemeente Kinrooi het Oud Limburgs Schuttersfeest in 2018 wilde organiseren. Hierop gaf hij aan dat de grootste en sterkste schuttersgemeente van Vlaanderen heel graag het gebeuren wil organiseren. Het is dus niet tegen dovemansoren gezegd “Ik ben wel ongelooflijk trots op de prestatie van de schutters”, aldus burgemeester Jo Brouns.

Het kavelen zaterdag 8 juli startte om 11.00 uur. Binnen korte tijd waren vele afvallers van de 42 deelnemende schutterijen. Oorzaak was volgens vele schutterijen de kleine bolletjes waarop geschoten moest worden. Andere jaren werd de eerste kavelronde gestart met schieten op grote bolletjes.

Het zestal wordt gehuldigd op het OLS terrein in Merkelbeek waarna men naar de thuisbasis zal gaan om een feestje te bouwen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “OLS2018 naar gemeente Kinrooi”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *