Huis van het Kind Bree krijgt fysieke locatie

Kerk Bree

Tot vandaag was Huis van het Kind in Bree vooral een virtueel gegeven, met een contactpersoon en uitgebreid netwerk, maar nog geen fysieke locatie. Daar komt nu verandering in met de huur van het dienstencentrum De Houborn, waar onder andere zitdagen, praatgroepen en informatiemomenten worden georganiseerd.

Een groot deel van de eerste verdieping van de nieuwbouw die Practimed zal realiseren tussen het ziekenhuis en het Wiekersnestje wordt hiervoor gereserveerd. Vanaf najaar 2018 zal deze moderne locatie klaar zijn om de lokalenfunctie van de Houborn gedeeltelijk over te nemen en stevig uit te breiden, gezien de moderne mogelijkheden en grote oppervlakte.

Er komt ruimte voor consultaties van specifieke partners, zoals Kind & Preventie, vroedvrouwen, de opvoedingswinkel, CLB, Kind en Gezin, CAW, DAGG…maar ook voor diensten die zullen werken op afroep wanneer nodig. Op dit moment is er een akkoord met maar liefst 27 partners en 44 verenigingen die zich engageren om ondersteuning te bieden binnen Huis van het Kind.

Daarnaast zal Huis van het Kind ook een meerwaarde hebben als centrale ontmoetingsplek waar ouders mekaar treffen voor een ongedwongen contact en om ervaringen uit te wisselen. Wie vragen heeft maar niet direct weet welke tak van onze hulpverlening voor hen het meest geschikt is, wordt ter plaatse verder geholpen door onze eerstelijns contactenpersonen of doorverwezen voor een afspraak, die dan ook weer op dezelfde locatie kan doorgaan.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *