TT demoritten Haler (foto's)

In het weekend van 21 t/m 23 juli organiseert de Stichting Oldtimers Haler voor de derde keer demo-ritten met klassieke motoren. Het wegcircuit ligt in landelijke omgeving en bedraagt 1,6 km. Er wordt in alle motorklassen gereden, inclusief de spectaculaire zijspan.

Op het evenemententerrein naast Isidoorstraat 16 in Haler kunnen toeschouwers niet alleen de motoren in actie zien, maar ook het rennerskwartier bezoeken, andere bijzondere oldtimers bewonderen, genieten van een hapje en een drankje én ’s avonds van livemuziek. Bekijk hier het programma.

HISTORIE
De TT race werd gehouden in 1938 en 1939 in de voormalige gemeente Hunsel, waartoe de kern Haler-Uffelse destijds behoorde. Deze race werd georganiseerd door Motorclub Roermondia en deed toen drie dorpen aan: Ell (start/finish), Hunsel en Haler. De Heemkundevereniging Hunsel heeft er enkele jaren geleden nog een mooi boekje van samengesteld. Die races waren grootse evenementen, met wel 30.000 bezoekers! Helaas gooide de oorlog in 1940 roet in het eten.

Huub Custers en Wim Baetsen, hobbyisten van oude motoren en brommers, besloten in het najaar van 2014 de stoute schoenen aan te trekken en een demorace of -rit te organiseren, naar aanleiding van die TT races in 1938 en 1939. De eerste TT demoritten Haler vonden plaats in 2015 en waren een groot succes! Vorig jaar maakte de TT Haler deel uit van de kampioenschappen van 2 historische motorverenigingen: H.M.V. en C.R.T. Er waren vorig jaar zo’n 300 deelnemers.

DE ORGANISATIE
De TT Demoritten in Haler worden georganiseerd door de Stichting Oldtimer Club Haler, opgericht door Huub Custers en Wim Baetsen.

Vrijdagavond proefden wij de sfeer op het evenemententerrein:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *