Voorbereidingen Molencafé voor start Molenfeesten Molenbeersel in volle gang

In Molenbeersel begint de invaart van de Keijersmolen aan de Smeetsstraat al wat van de ambiance van het Molencafé uit te stralen.

Vanavond om 19.30 uur opent het Molencafé van de Molenfeesten de deuren tijdens de presentatie van de Molenkaart Kempen~Broek. Molennetwerk Kempen~Broek heeft zich voorgenomen om het molenerfgoed van GrensPark Kempen~Broek (in 2014 door de internationale jury van Communities in Bloom uitgeroepen tot Groenste Regio van de Wereld) op de kaart te gaan zetten.

“De Molenkaart Kempen~Broek is niet zomaar een landkaart waarop de molens staan aangegeven zodat de gebruikers met de kaart van molen naar molen kunnen fietsen. Vooral vertelt de kaart een verhaal, Het Verhaal van onze Molens en van ons bijzondere molenerfgoed ”, benadrukt René Weerens van VZW Molenzorg Molenmuseum uit Molenbeersel. Hij is een van de samenstellers van de Molenkaart. “De Kaart nodigt iedereen nadrukkelijk uit om nader kennis te komen maken met ons molenerfgoed en met de vrijwillige molenaars van GrensPark Kempen~broek”, vult vrijwillig molenaar Toon Verlaak van de Kauliller Molenvrienden aan.

“Bij het samenstellen van de Molenkaart Kempen~Broek werkten molenenthousiastelingen uit Nederlands en Belgisch Limburg nauw met elkaar en met het Regionaal Landschap Kempen en Maasland, de projectorganisatie van GrensPark Kempen~Broek samen. Ook de VVV Midden Limburg en de Toeristische Diensten van de Belgische Kempen~Broek gemeenten waren bij ons project betrokken. Alleen deze brede samenwerking over de grens heen maakt de Molenkaart al bijzonder. In het eerste gesprek over onze plannen spraken we samen af vanaf dat moment de landgrens te negeren. En met succes”, benadrukt Vincent van den Berg van Molenstichting Weerterland.

De Molenkaart Kempen~Broek is vanaf 1 augustus voor één euro bij een aantal molens binnen Kempen~Broek te koop en verder bij de onthaalpunten en poortgebouwen van GrensPark Kempen~Broek, de winkels en agentschappen van de VVV Midden-Limburg en de Toeristische Diensten. Deelnemers aan de speciale Molenfeesten fietstocht op zondag 30 juli in Molenbeersel krijgen de molenkaart als attentie gratis aangeboden.

Molennetwerk Kempen~Broek is een samenwerkingsverband van de molenorganisaties, moleneigenaren, molenvrijwilligers en molenaars binnen het gebied van GrensPark Kempen~Broek (Nederweert, Weert, Leudal, Cranendonck, Bocholt, Bree, Kinrooi-Molenbeersel, Maaseik).

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *