Botel Ophoven en Tegelhuuske mooiste terrassen aan het water

Botel Ophoven

In de vakantieperiode met mooi weer steekt het verlangen naar een zalig etentje of rustig moment aan de waterkant vaak de kop op. Het Laatste Nieuws heeft vele terrassen van Vlaanderen bezocht en maakte zo een lijstje. In Limburg zijn twee van de drie mooiste plekjes aan het water in de gemeente Kinrooi.

Voor een recreatiegemeente als Kinrooi niet bijzonder, maar wel noemenswaardig. Het betreft Botel Ophoven en ’t Tegelhuuske.

Voor wie Botel Ophoven niet kent. Het is een dit omgebouwde vrachtschip op Maasplas De Spaanjer. Uit varen doet het schip niet, maar het zicht op het water is wel magnifiek. Op vrijdag en zaterdag om 19.00 uur kan men inschepen voor een barbecuefestijn met streekproducten in de hoofdrol.
Ook ’t Tegelhuuske mag er wezen. Hier kan men elke avond de zon zien zakken in de Maas, een schouwspel waar zelfs de meest koele kikkers romantisch van durven worden. Op de kaart geen gastronomisch geweld, maar alles wat je van een degelijke brasserie verwacht.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.