Jongeren als èchte molenaars aan de slag (video en foto's)

Afgelopen week was de Molenstage in Molenbeersel. Dit project werd door de jeugddienst van de gemeente Kinrooi in samenwerking met Mooss vzw, IOED Kempen-Maasland en enkele lokale molendeskundigen georganiseerd. Zestien jonge enthousiastelingen waren aanwezig in en rond de Keijersmolen in Molenbeersel.

De Molenstage is een van de vijf geselecteerde pilootprojecten van Jong redt oud, een educatief en participatief erfgoedproject van het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed van de Provincie Limburg waarin kinderen en jongeren door een combinatie van fysieke activiteiten op een erfgoedsite en uitleg door een begeleider of eigen opzoekingswerk kennis maken met het erfgoed uit hun buurt.

De Molenstage duurde in totaal vier dagen. Hierin werden de kinderen helemaal ondergedompeld in de wondere wereld van de windmolens. Een molenaar toonde hen hoe de molen werkt, leerde de kinderen hoe ze zelf graan kunnen malen en hoe de molen nadien ook weer grondig gepoetst moet worden. De kinderen bakten broodjes of pizza met hun zelfgemalen bloem en knutselden hun eigen windmolen in elkaar. Ze zongen een oud molenlied en maakten een filmpje over de geschiedenis van de Keijersmolen.

De jongelingen kan men tijdens de Molenfeesten aan het werk zien. Dan verzorgen zij rondleidingen in de Keijersmolen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.