Een kippenvel moment voor velen

Vrijdagmorgen 14 juli was de Koninklijke Harmonie van Thorn live te horen op NPO Radio 4. Vanuit het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum liet de Koninklijke horen waarom zij zo geroemd wordt in binnen- en buitenland. Met werken van Absil, Rachmaninov en Dvorák liet de Harmonie een fantastische indruk achter voor de luisteraars op de radio en het publiek in de studio.

Ab Nieuwdorp, de presentator van het programma ‘De Klassieken’, was ook vol lof over de uitvoering van de Koninklijke Harmonie van Thorn. In een nabeschouwing van het programma stuurde hij onderstaand bericht aan de president van de Koninklijke: ‘Wat was het fantastisch om jullie gisteren in ‘De Klassieken’ te gast te hebben! Inmiddels staat op onze Facebook-pagina ook het filmpje van de uitvoering van Rachmaninov’s Symfonische Dans nr. 1. Weer krijg ik kippenvel als ik het zie en hoor. En toen moesten Absil en Dvorák nog klinken. Gedenkwaardig.
Nogmaals hartelijk dank voor de zeer prettige samenwerking en een mooie zomer toegewenst en alvast een goed begin van het nieuwe seizoen met die jonge (…) dirigent, Jan Cober als jullie nieuwe maestro. Hartelijke groet, ook aan Norbert Nozy en het orkest’.

De uitzending van ‘De Klassieken’, een programma van AVROTROS is via www.radio4.nl/deklassieken terug te luisteren. Tevens is de opname van de Symfonische Dansen van Rachmaninov te bekijken via het You Tube-kanaal van NPO Radio 4.

Voor Norbert Nozy was het concert een landelijk afscheid. Nozy heeft de afgelopen jaren de Koninklijke Harmonie van Thorn tot tweemaal toe naar het Europees Kampioenschap gebracht.
De orkestenleden van de Koninklijke kunnen terugkijken op een concert dat in het hele land en ver daarbuiten tot zeer positieve reacties heeft geleid.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.