Meer Westrom-medewerkers aan de slag bij distributiecentrum Action Echt

Sinds mei 2015 werken Action en Westrom samen in het Distributiecentrum in Echt. Door de snelle internationale groei van Action, heeft ook de inzet van Westrom-medewerkers voor de cleaning een vlucht genomen.

Recent werd de inzet van personen met een afstand tot de arbeidsmarkt in het distributiecentrum in Echt uitgebreid van 20 naar ruim 40 medewerkers.

Om ervoor te zorgen dat de orderpickers ongehinderd hun werk kunnen doen, is een vrije doorgang in de gangpaden en een schone werkomgeving een must. En daarvoor zorgt Westrom. Dagelijks zijn Westrom-medewerkers bezig met het zogenaamde ‘cleanen’ van de gangen in het volledige distributiecentrum.

Karton, plastic en restafval wordt opgeruimd en afgevoerd. Aanrijdbeveiligingen, vangrails en stellingen worden schoongemaakt en afvalemmers worden geleegd. Westrom zorgt ervoor dat er altijd 27 fte’s in de dagdienst bij Action aan het werk zijn.

Door de enorme groei die Action doormaakt, werd ook een steeds groter beroep gedaan op Westrom. Dat biedt hele mooie kansen voor mensen die vanuit de Participatiewet op de arbeidsmarkt aan de slag moeten. Tot nu toe zijn er 11 medewerkers doorgestroomd; zij kregen een contract van Action. Voor Westrom-medewerkers die via de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) werken, biedt Action een werkplek in een regulier bedrijf.

Zowel Action als Westrom vinden het belangrijk dat iedereen met respect voor elkaar samenwerkt. De medewerkers brengen immers heel wat uren door op hun werk en dan is het fijn als er een goede sfeer heerst. Daarom ontvangen alle Westrom-medewerkers die bij Action aan de slag gaan een informatieboekje waarin de gedragsregels staan die door iedereen op de werkvloer gehanteerd worden.

Hoewel het nieuwe contract officieel al op 1 juni is ingegaan, bezegelden Serge Stormmesand (logistiek manager Action DC Echt) en Henriëtte Maas (algemeen directeur Westrom) vrijdag de samenwerking tussen Action en Westrom door hun handtekeningen onder het contract te zetten.

Foto: Westrom

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.