Molenkaart Kempen~Broek gepresenteerd (video en foto's)

Vrijdag 28 juli werd, aan de start van de 34ste editie van de Molenfeesten in Molenbeersel de Molenkaart van Kempen~Broek gepresenteerd. Met een ludieke act werd deze folder aan het publiek voorgesteld.

“De Molenkaart Kempen~Broek is niet zomaar een landkaart waarop de molens staan aangegeven zodat de gebruikers met de kaart van molen naar molen kunnen fietsen. Vooral vertelt de kaart een verhaal, Het Verhaal van onze Molens en van ons bijzondere molenerfgoed ”, benadrukt René Weerens van VZW Molenzorg Molenmuseum uit Molenbeersel. Hij is een van de samenstellers van de Molenkaart. “De Kaart nodigt iedereen nadrukkelijk uit om nader kennis te komen maken met ons molenerfgoed en met de vrijwillige molenaars van GrensPark Kempen~broek”, vult vrijwillig molenaar Toon Verlaak van de Kauliller Molenvrienden aan.

“Bij het samenstellen van de Molenkaart Kempen~Broek werkten molenenthousiastelingen uit Nederlands en Belgisch Limburg nauw met elkaar en met het Regionaal Landschap Kempen en Maasland, de projectorganisatie van GrensPark Kempen~Broek samen. Ook de VVV Midden Limburg en de Toeristische Diensten van de Belgische Kempen~Broek gemeenten waren bij ons project betrokken. Alleen deze brede samenwerking over de grens heen maakt de Molenkaart al bijzonder. In het eerste gesprek over onze plannen spraken we samen af vanaf dat moment de landgrens te negeren. En met succes”, benadrukt Vincent van den Berg van Molenstichting Weerterland.

De Molenkaart Kempen~Broek is vanaf 1 augustus voor één euro bij een aantal molens binnen Kempen~Broek te koop en verder bij de onthaalpunten en poortgebouwen van GrensPark Kempen~Broek, de winkels en agentschappen van de VVV Midden-Limburg en de Toeristische Diensten.

Deelnemers aan de speciale Molenfeesten fietstocht op zondag 30 juli in Molenbeersel krijgen de molenkaart als attentie gratis aangeboden.

Molennetwerk Kempen~Broek is een samenwerkingsverband van de molenorganisaties, moleneigenaren, molenvrijwilligers en molenaars binnen het gebied van GrensPark Kempen~Broek (Nederweert, Weert, Leudal, Cranendonck, Bocholt, Bree, Kinrooi-Molenbeersel, Maaseik).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.