Scholengemeenschap MOSA-RT werkt samen met Agropolis

Scholengemeenschap MOSA-RT (voorheen Campus Harlindis en Relindis) heeft een uniek samenwerkingsverband met Agropolis Kinrooi gesloten vanuit de wetenschappelijke studierichtingen.

Met de opening van Agropolis gaan nog meer deuren naar het werkveld open voor de leerlingen van de scholengemeenschap. Zo wil de school graag ambassadeur worden van de Yacon, een knolgewas uit de Andes, dat met succes in de regio geteeld wordt. Ook hier liggen er kansen voor de leerlingen om de voedingswaarde van de knol te onderzoeken, nieuwe gerechten te bedenken, onderzoek te doen op zowel wetenschappelijk als economisch vlak en meer.

Voor de leerlingen van de toegepaste wetenschappen die nu al prijzen winnen met hun drone, zijn er legio kansen. Drones die uitgerust zijn met camera’s zouden immers over de velden kunnen vliegen, om te meten hoe het met de vruchten gesteld is. Op die manier kan de landbouwer heel precies bemesten, bevochtigen, draineren of insecten inzetten om plagen tegen te gaan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.