Twee plantages geruimd

Wiet Cannabis

Tijdens een controle op hennep in woningen heeft de politie Westelijke Mijnstreek woensdag op twee adressen in Geleen een hennepplantage aangetroffen. Er zijn drie aanhoudingen verricht en alle hennep en apparatuur is in beslag genomen.

Op het eerste adres, een woning aan de Rijksweg-Zuid, werd een hennepplantage aangetroffen met 101 planten. De plantage was volop in bedrijf. In de woning zijn drie personen, de bewoners, aangehouden. Na verhoor mochten ze naar huis. Ze moeten zich op een later tijdstip voor de rechter verantwoorden.

Diefstal stroom en water
Op het tweede adres, een woning aan de Hegstraat, werd een hennepplantage aangetroffen met 677 planten. Op dit adres was sprake van diefstal stroom en water. De stroom was dermate onprofessioneel aangelegd, dat brandgevaar dreigde. Op dit adres werd niemand aangehouden. De politie onderzoekt wie de eigenaar van deze plantage was.

Vervolgonderzoek
Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen. Met betrekking tot de eigenaar van deze plantage wordt nog onderzoek ingesteld.

Alerte buurtbewoners
Hennepplantages in woonwijken kunnen gevaarlijke situaties veroorzaken. De manier waarop plantages worden aangelegd zijn vaak gevaarlijk en vergroten de risico’s op brand. Mede dankzij tips van alerte buurtbewoners kan de politie de plantages traceren.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *