Marie-Jeanne Raedschelders lijsttrekker Verjonging Bree

Voormalig schepen Marie-Jeanne Raedschelders-Savelkoul (59) trekt de lijst bij Verjonging Bree bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Oud-burgemeester Jaak Gabriëls (74) zal als lijstduwer betrokken zijn bij de partij.

Marie-Jeanne Savelkoul (59) was sinds 1994 in de gemeenteraad en is gewezen schepen van openbare werken, sport, middenstand, toerisme en bevolking. Zij maakt na 10 jaar haar terugkeer naar de actieve Breese politiek. Marie-Jeanne Savelkoul: “In 2008 was het na een intensieve periode van 14 jaar als gemeenteraadslid en schepen tijd voor quality time met kinderen en kleinkinderen. Dat was toen een zeer bewuste keuze en ook dat waren dan ook bijzonder fijne jaren. Opnieuw is er nu meer ruimte om met Verjonging als beleidspartij met en voor Bree en Breeënaren te werken. Met Verjonging wil ik opnieuw projecten uittekenen voor Bree, zoals Verjonging dat voor 2012 al 36 jaar deed. En dus voortzetten en continueren wat Verjonging 36 jaar voor Bree realiseerde, met steeds de actuele noden en behoeften van de Breeënaren voor ogen, ook vanaf 2019. Trouwens, het merendeel van de realisaties die nu gebeuren, zijn de uitvoering wat voor 2012 nog door Verjonging in gang is gezet. We willen vanaf 2019 het Breese beleid opnieuw richting geven.”

“Ik ben bijzonder fier en enthousiast om de lijst te trekken voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen.”, gaat Marie-Jeanne verder. “Belangrijk blijven voor mij de contacten met Breeënaren. Die contacten zijn er de voorbije jaren altijd gebleven, maar zullen nu zeker nog intensiever worden. Zoals in mijn eerdere actieve politieke periode wil ik opnieuw met veel enthousiasme en dynamiek, samen met een gedreven sterke ploeg, voor Bree en de Breeënaren werken. Verjonging wil een nieuw toekomstproject voor Bree uittekenen, en daarbij zijn er heel wat uitdagingen, zoals een betere dienstverlening voor de Breeënaar, versterking van de Breese stadskern en de identiteit van de deelgemeenten en een gezonde financiële huishouding. Onze ambitie is ook om een zeer participatief beleid met de Breeënaar uit te bouwen. We willen opnieuw elke Breeënaar bereiken, die haar of zijn waardevolle inbreng kan hebben. Wij luisteren naar de stem van de mensen.”

Verjonging Bree is momenteel de grootste partij in de gemeenteraad met 10 verkozenen en in de OCMW-raad met vier raadsleden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *