Tuin Pepels laat je genieten (video en foto's)

De tuin van de familie Pepels in Ophoven is een verzameltuin gelegen aan de boorden van de Maas vlakbij de grootste binnenhaven van Europa, de Spaanjerd en langs het fiets- en wandelpadennetwerk. De aanleg van deze tuin is in 1993 begonnen.

De tuin met een oppervlakte van 2,5 ha is onderverdeeld in verschillende segmenten, waaronder een wandelpark met vijver en waterpartijen aangekleed met beelden, ornamenten, pergola’s, priëlen en meerdere zithoeken met uitzicht op de Maashaven.

Een biologische groentetuin met verschillende vergeten groenten. Een fruitweide met verschillende soorten fruit die op een natuurvriendelijke wijze gekweekt worden, en een mooie verzameling kleinfruit.

Een rozentuin met verschillende soorten rozen, en borders aangelegd op kleur.

Een veelvoud van buxusfiguren kleden de tuin verder aan. Een twintig meter lange geurtunnel laat u genieten van de reuk van verschillende rozen en clematissen en een mooie verzameling hosta’s.
Sinds enkele jaren is er een bijzondere druiventuin met een twintigtal verschillende soorten eet- en wijndruiven. Deze tuin wordt verfraaid door verschillende oude wijndruifpersen. En een weide met verschillende soorten neerhofdieren.

De tuin is nog tot en met 20 september op woensdagen en zondagen te bezichtigen, aan de Maasstraat 68 in Ophoven.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *