Start fase 2 Weg naar Opitter

Woensdag 16 augustus start de volgende fase van de werkzaamheden op de Weg naar Opitter in Meeuwen-Gruitrode. De aannemer zal de weg herinrichten vanaf de Verbindingsstraat tot net voorbij de Heymansweg. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert ingrijpende werken uit op de Weg naar Opitter, met de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, een fietspad en een nieuw wegdek. De aannemer werkt momenteel de fiets- en voetpaden af op de Weg naar Opitter, tussen de Weg naar Opoeteren en de Verbindingsstraat. Deze werken zullen eind augustus afgerond zijn .

Tijdens fase 2 zal de aannemer werken vanaf de Verbindingsstraat tot net voorbij de Heymansweg. Hij zal ook het kruispunt met de Verbindingsstraat heraanleggen. Net als in de voorgaande fase komt ook hier een gescheiden riolering. Fietsers zullen er in de toekomst beschikken over een nieuw fietspad en veilige oversteekplaatsen ter hoogte van de Loosstraat, Verbindingsstraat, Nieuwstraat en Heymansweg.

Op 16 augustus verwijdert de aannemer de bestaande wegverharding. Vanaf 17 augustus start de aanleg van de riolering. De werken starten aan de Verbindingsstraat en schuiven vervolgens op richting Opitter. Volgens de huidige planning zullen de werken op de Weg naar Opitter eind november klaar zijn.

De werken op de Weg naar Opitter hebben een impact op het verkeer ter plaatse. De werfzone zal gedurende de werkzaamheden afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. Bestuurders die niet ter plaatse moeten zijn, volgen een omleiding via de Breeërkiezel en Opitterkiezel. Bewoners en plaatselijk verkeer kunnen tijdens de werken wel beperkt passeren. Afhankelijk van waar de aannemer op een specifiek moment werkzaamheden uitvoert, is de werfzone afwisselend toegankelijk vanuit Opitter of vanaf de Weg naar Opoeteren. De volledige werfzone afrijden is niet mogelijk.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *