Ludieke strijd bij Fusiebekertornooi Gemeente Kinrooi (video en foto's)

De traditie gaat terug tot 1985, toen was het eerste Fusiebekertornooi van de voetbalverenigingen in de gemeente Kinrooi. Anno 2017 is de organisatie ietwat veranderd en zijn er binnen de fusiegemeente Kinrooi nog twee voetbalclubs actief. FC Maasland NO en KV Hoger Op Molenbeersel streden in al hun spelende klassen in het Fusiebekertornooi.

“Het is bovenal een dag om plezier te maken”, aldus Jan Vandeberg, voorzitter van FC Maasland NO. “Sinds de fusie enkele jaren geleden, toen nog enkel de A-ploegen van de gemeente Kinrooi het tegen elkaar opnamen, hebben we ervoor gekozen om alle ploegen het tegen elkaar op te laten nemen, en dat heeft geresulteerd in een bijzonder mooie dag”, aldus de voorzitter.

Hoger Op Molenbeersel heeft in 1985 de eerste beker gewonnen, diezelfde beker heeft Peter Nies van de voetbalvereniging uit Molenbeersel meegenomen. “We spelen dan wel in een klasse lager dan FC Maasland NO, maar er is gezonde rivaliteit tussen beide ploegen, waarbij we een tandje meer geven in dit tornooi”, zo vertelt hij enthousiast.

Beide verenigingen maken er jaarlijks een mooi en sportief evenement van. De eer van de Fusiebeker ging dit jaar evenals vorig jaar naar Hoger Op Molenbeersel. Er was wel een nieuwe wisselbeker, gezien de oude uit 1985 dateerde en zijn beste jaren erop had zitten. “De beker krijgt een mooie plek in de kantine in Molenbeersel”, zo besluit voorzitter Peter Nies.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *