Stadsbrug Weert defect (omleiding tot vrijdagavond)

stadsbrug-kanaal-zuid-willemsvaart-weert

Sinds dinsdagmorgen vroeg (15 augustus) heeft de Stadsbrug in Weert storingen. In verband hiermee kon voor het scheepvaartverkeer de brug niet open. Omleiding van het scheepvaartverkeer is niet mogelijk, daarom heeft Rijkswaterstaat besloten de brug op 15 augustus om 18.00 uur omhoog te zetten. Het wegverkeer wordt dan omgeleid.

De brug wordt aan beide kanten afgezet en er zijn extra veiligheidsmaatregelen gepland. Totdat alle omleidingsborden geplaatst zijn, regelen verkeersregelaars ter plekke het verkeer.

Veiligheidssystemen buiten werking
Enkele veiligheidssensoren van de brug werken niet meer. Daarom moeten enkele contactpunten waarmee de brug op het landhoofd rust vervangen worden. Rijkswaterstaat, de gemeente en brugspecialisten onderzoeken nu samen of er nog andere redenen zijn die een veilig gebruik van de brug belemmeren. Tot die tijd zal voor het wegverkeer de brug gestremd blijven, het verkeer wordt via borden omgeleid.

Herstel
Dinsdagmiddag kwamen Rijkswaterstaat, gemeente en brugspecialisten bijeen voor een inspectie van de brug. Zij plannen de vervolgstappen en onderzoeken samen of er nog andere redenen zijn die een veilig gebruik van de brug belemmeren. Door alle partners wordt alles in het werk gesteld om de storing zo snel mogelijk te verhelpen en te zorgen voor een goed functionerende brug.

Uitvoering werkzaamheden
Onlangs hebben werkzaamheden aan het wegdek van de Stadsbrug plaatsgevonden. Voor aanvang van het werk heeft een onafhankelijk bureau in opdracht van de gemeente Weert, een onderzoek gedaan naar de aanpassingen aan de Stadsbrug. Hieruit bleek dat de werkzaamheden uitgevoerd konden worden. Uit onderzoek moet nu blijken of deze werkzaamheden een relatie hebben met de storingen.

Omleiding
Het afsluiten van de brug veroorzaakt helaas overlast voor al het verkeer. Er is een grootschalige omleidingsroute ingesteld. Motorvoertuigen worden omgeleid via de ringbanen, het langzame verkeer via de Biesterbrug. Verkeersdeelnemers ontvangen via borden informatie wanneer de Stadsbrug weer voor verkeer beschikbaar is.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *