Vertraging bij herstellingswerken Weerter- en Stramproyerweg in Bocholt

De werken aan de fietspaden langs de Weerter- en de Stramproyerweg zullen een maandje langer duren dan gepland. Bijkomende werken maken het onmogelijk om klaar te zijn voor de start van het nieuwe schooljaar.

Wegenbouw Hoogmartens voert momenteel herstellingen uit aan de Weerter- en Stramproyerweg. Normaal zouden deze werken voor de start van het nieuwe schooljaar beëindigd moeten zijn. Maar bij het opbreken van de watergoot langs de weg is duidelijk geworden waarom de klinkers zo verzakt waren: ze lagen in een onstabiele ondergrond van papzand. Na overleg op de technische dienst en na de nieuwe prijszetting voor de extra uit te voeren werken, werd het volgende besloten: er zal een nieuwe fundering gelegd worden met betonsteenpuin en daarop zal een onderlaag asfalt aangebracht worden. Jammer genoeg doet deze ingreep de werken met een drietal weken vertragen.

Er wordt op gerekend dat eind september alles zal geklaard zijn. De technische dienst en de firma Hoogmartens zullen de nodige stappen ondernemen om de verkeersveiligheid te garanderen. Bovendien zal de gemeenschapswacht ingeschakeld worden om de kinderen iedere schooldag ’s morgens en ’s avonds veilig van en naar school te begeleiden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *