Harlindis en Relindis doen een stap opzij voor Mosa-RT (video en foto's)

Mosa-RT met als baseline ‘Ruimte voor Talent, grensverleggend’, wordt op 1 januari 2018 de nieuwe naam van Katholieke Scholengemeenschap Harlindis en Relindis Maaseik-Kinrooi. Mosa-RT (je spreekt het uit als Mozart) maakt duidelijk waar de scholengemeenschap voor staat, zo geeft men aan.

“We zetten in op de belangstelling en talenten van onze leerlingen: Dat motiveert immers meer dan een studiekeuze op basis van aso, tso of bso”, zo vertelt directielid Franky Hungenaert van de Scholengemeenschap. “Ons brede studieaanbod, al vanaf het eerste jaar, is een èchte troef, want zo kan je uitproberen wat je graag doet en goed kan en dan verhoogt de kans dat je de juiste studierichting kies in het derde leerjaar. Het helpt ook dat wij vanaf het derde leerjaar 23 studierichtingen hebben en vanaf het vijfde leerjaar zelfs 44. Onderweg bijsturen kan zonder dat je van school hoeft te veranderen en dat is een goed recept om goesting te kringen in leren en goede cijfers te halen”, aldus Hungenaert.

De nieuwe naam is ontsproten uit het brein van leerkracht Inge Opsteijn. “De Maas valt duidelijk op in de nieuwe naam, dat is evident gezien de ligging van de school en het feit dat we van beide zijden van de Maas leerlingen onderwijs aanbieden”, aldus de leerkracht die één concessie moest doen in de schrijfwijze van de naam. “Ik had Mosa#RT, met een hashtag ingediend, maar de directie vond dat een ‘#’ de tand des tijds niet zou halen, zodat men voor het veilige koppelteken gekozen heeft dat al ‘eeuwen’ meegaat!”

Met ‘roots’ in het College Heilig Kruis, Sint Ursula, Instituut Heilig Graf en Technisch Instituut Sint-Jansberg heeft Mosa-RT een flinke stamboom. “We zetten de traditie voort, want bij Mosa-RT krijgt het wonder in elk kind volop ruimte”, zo besluit directielid Franky Hunhenaert.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.