Knapkoek heeft een eigen website

De Maaseiker knapkook is de meest bekende … en de lekkerste knapkoek. Hij is internationaal vermaard en het uithangbord van de knapkoekstad aan de Maas. Alleen is dat niet het geval als je gaat kijken op het internet. Ook de website van de stad Maaseik en die van de dienst voor toerisme voorzien geen webplek voor dit authentiek streekproduct. Daar komt nu verandering in met www.knapkoek.be

Het gaat om een initiatief van Maaseikenaar Peter De Bruyn. Hij heeft de knapkoeksite zelf gemaakt en is naar eigen zeggen tevreden van het resultaat. Zeker omdat hij gemaakt is met zogenaamde open source software. Hierdoor heeft de website 0 euro gekost.

Hij wordt gelanceerd in aanloop naar het knapkoekfeest van aanstaande weekend in Maaseik en moet op korte tijd uitgroeien tot de standaard op het internet voor wat betreft de knapkoek in het algemeen en die van Maaseik in het bijzonder. Wikipedia verwijst er alvast naar door als officiële website voor wat de knapkoek betreft.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Knapkoek heeft een eigen website”

  1. Beste Peter,
    Ik heb een voor U belangrijke passage gevonden in de archieven van de familie van Merode,
    dat de knapkoek reeds gemaakt werd in 1565, in Petersheim/Lanaken. Geïnteresseerd ?
    Met vriendelijke groet
    Tony Waegeman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *