Maaseik is eerste ‘Cittaslow-gemeente’ in Vlaanderen

Pater Sangersbrug Maaseik

De stad Maaseik werd op 25 juni 2016 uitgeroepen tot de eerste Vlaamse Cittaslow-gemeente. Op zondag 27 augustus wordt Maaseik officieel in die Cittaslow-familie opgenomen. Dit gebeurt via het evenement ‘Cittafesta’.

Via het Cittaslow netwerk werken gemeenten samen om de kwaliteit van leven in de gemeente te verbeteren door het authentieke te koesteren en door nieuwe technieken in te zetten die vooruitgang mogelijk maken. Dat betekent dat een stad moet investeren in haar lokale tradities in plaats van mee proberen te hollen met de laatste stedelijke trends. Een Cittaslow-gemeente is ‘groen, duurzaam en leefbaar’. Steden die geijkt zijn op de menselijke maat en die oog hebben voor hun omgeving zijn ‘slow steden’.

Hoofddoel van het stadsbestuur van Maaseik is om zo te zorgen voor een perfecte dienstverlening voor haar inwoners.

Het jaarlijks Knapkoekfeest wordt dit jaar grootser aangepakt. Het Knapkoekfeest XL kreeg de naam “Cittafesta”. Het is het evenement waarbij de Nederlandse gemeente Echt-Susteren haar buurstad Maaseik verwelkomt bij het Cittaslow-netwerk. Dit gebeurt via dit heus vollksfeest: Cittafesta! En dit om het goede leven en om Cittaslow in beide gemeenten te vieren met de Maas en de Pater Sangersbrug als het symbol van grensoverschrijdende samenwerking.

Het officiële programma duurt van 13.00 tot 14.00 uur aan de Pater Sangersbrug.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.