Maaseiker oppositie ontevreden over AGB

Gemeentekantoor Maaseik

De oppositiepartijen uit de gemeenteraad van Maaseik, N-VA en Open VLD, zin ontevreden over de besluitvorming en de interne werking van de Autonome Gemeentebedrijven (AGB) van de stad. Ze willen er een komaf mee maken.

“Extra postjes voor experts, onduidelijke besluitvorming, slechte administratie,… voor ons kan dit niet en daar willen wij komaf mee maken”, zo geven de partijen aan in Het laatste Nieuws. Ze willen de bestuursorganen afschaffen en de bevoegdheden overdragen aan het gemeentebestuur en de gemeenteraad. “Zolang dat niet gebeurt zullen onze afgevaardigden niet aan de vergaderingen van de AGB’s deelnemen en ook geen zitpenningen ontvangen”, zo wordt vervolgd.

De krant weet te melden dat ze wel een democratisch controleur naar de vergaderingen zullen sturen, die een oogje in het zeil zal blijven houden. Deze gezamenlijke afgevaardigde schenkt zijn zitpenning aan een goed doel dat zich inzet voor de lokale gemeenschap.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.