Rondleiding bij bunker Abdij Lilbosch

De bekende bunker uit de 2e Wereldoorlog bij de paters van Lilbosch is op zondag 6 augustus weer open voor publiek. De bunker is elke eerste zondag van de maand (mei t/m september) geopend.

Leden van de Stichting op Vleugels der Vrijheid verzorgen op die zondagen om 13.00 uur één rondleiding. De stichting heeft dicht bij de bunker het hoofdmonument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van gecrashte vliegtuigen uit de 2e wereldoorlog. Daar start de ruim één uur durende rondleiding ook. Vervolgens gaat men via de restanten van het voormalige St. Bernadinuscollege naar één van de twee ingangen van de bunker.

De route is ook voor mensen die minder goed ter been zijn redelijk goed begaanbaar. Groepen die een rondleiding willen, dienen zich via de website van de stichting aan te melden.
Op het einde van de rondleiding wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Het is inmiddels 10 jaar geleden dat de Oorlogsbunker van Abdij Lilbosch grondig gerenoveerd en toegankelijk gemaakt is voor bezoekers. De initiatiefnemer voor deze renovatie was de Stichting “Op Vleugels der Vrijheid” Vanuit deze Stichting is een “Werkgroep bunker” ingesteld met als voorzitter Boeb Peters zaliger. Onder supervisie van Vader Abt Dom Christ en Broeder Malachias van Abdij Lilbosch zijn de werkzaamheden destijds uitgevoerd.

Met medewerking van enkele hoofdsponsors, de Stichting Pergamijn en vele vrijwilligers, onder coördinatie van Wil Ramakers en René Rutten, zijn de werkzaamheden in 2007 tot stand gekomen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.