De Schinderhannes, ’n Remunjs sjpiktakel

Van 26 augustus tot en met 16 september 2017 wordt in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond de Roermondse opera-bouffe Schinderhannes weer op de planken gebracht. Reden voor journalist en programmamaker Han Janssens om in de rijke historie van deze opera-bouffe te duiken, die sinds 1865 regelmatig in binnen- én buitenland (maar bovenal in het Roermondse) is opgevoerd.

Janssens bezocht en interviewde de afgelopen maanden verschillende oud-Schinderhannes-acteurs en -medewerkers. Het resultaat: een radiodocumentaire over een dierbaar stuk Roermondse volkscultuur, vol anekdotes van voor, tussen en achter de coulissen, afgewisseld met historische geluidsregistraties.

Je kunt via Grensland Actueel luisteren naar deze reportage en zo de sfeer beleven van de Schinderhannes, een bij uitstek Roermonds spektakel.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.