Weer nachtvluchten Kleine Brogel

Vanaf 4 september voeren de F16’s van Kleine Brogel weer nachtvluchten uit die in de regio merkbaar zullen zijn. Sinds 1 juni en dit tijdens de hele zomerperiode tot 1 september, worden geen avond-/nachtvluchten uitgevoerd om tal van publieke redenen (blokperiode studenten, zomertoerisme, gebruik militair luchtruim door recreatief luchtverkeer voor zweefvliegen, sportvliegen, luchtballons…).

Jaarlijks hernemen de gangbare vliegactiviteiten in september. Die vliegactiviteit wordt door een gedeelte van de bevolking als een plotse ‘toename’ van vluchten wordt ervaren. “De vliegbasis zal dan na drie maanden haar nachtvluchten hervatten. Om onze jachtpiloten toe te laten tijdig alle nodige kwalificaties te behalen voor hun inzet in de lopende operaties, wordt dit gedaan”, vertelt een woordvoerder.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.