Wrakingsverzoek Maaseikse Syriëstrijders afgewezen

Maandag 14 augustus heeft het Hof van Beroep in Antwerpen de zaak tegen dertien vermoedelijke Syriëstrijders en –ronselaars uit Maaseik ongegrond verklaard.

Met deze uitspraak gaat het Antwerpse Hof in tegen het beroep van het Brusselse Hof, dat het verzoek tot tweemaal toe ingewilligd had, maar telkens op een neen stuitte van het Hof van Cassatie, zo meldt HbvL.

De aanleiding voor de wraking was dat een magistrate van het federaal parket zich in de beraadslagingskamer met de rechters begeven had. Volgens de advocaten van de Maaseikenaars zou ze daarmee een schijn van partijdigheid gewekt hebben. De magistrate had enkel kort gebruik gemaakt van de telefoon. “Alle partijen ontkennen dat ze met elkaar gesproken hebben en de verdediging kan het tegendeel niet aantonen”, luidt het. De verdediging gaf na de uitspraak alvast te kennen zo goed als zeker naar het Hof van Cassatie te trekken waardoor het proces op de lange baan geschoven lijkt te worden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.