Jaak Gabriëls nog steeds actief (video)

De 73-jarige Jaak Gabriëls heeft al een lange politieke carrière achter de rug. Hij was ondermeer 35 jaar lang burgemeester van de Stad Bree. Grensland Actueel zocht de nog immer actieve politicus en thans minister van Staat, thuis in Bree op.

“Ik ben al vanaf heel vroege leeftijd bezig geweest met de samenleving, omdat dit mij enorm boeide”, zo vertelt Jaak Gabriëls. “Van verschillende organisaties ben ik kopman geweest, waardoor ik me altijd heb bezig gehouden met mensen, Vooral jongeren om perspectieven uit te zetten om de samenleving positief te veranderen”, aldus Gabriëls.

Gabriëls is nog altijd even actief. “Ik heb 36 jaar burgemeester mogen zijn van de Stad Bree waar we iets van gemaakt hebben. Toen ik begin waren er 2.800 arbeidsplaatsen en toen ik stopte hadden we er méér dan 8.000, ondanks slechte verbindingen”, zo vervolgt de politicus die samen met toenmalig burgemeester Jacques Niederer van Weert een plan had om een verbindingsweg langs het kanaal door te trekken waardoor Bree aangesloten zou worden op het Nederlandse snelwegennet. “Het is er helaas nooit van gekomen”, vertelt Jaak Gabriëls.

Het minister zijn heeft hem mooie contacten opgeleverd. “Ik koester nog steeds warme vriendschappen met diverse mensen en heb altijd getracht de economie van Vlaanderen meer kracht bij te zetten.”

Dat Gabriëls nog steeds politiek actief is bewijst het feit dat hij voor de komende Gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018 als lijstduwer bij Lijst Verjonging Bree zal staan. Lijsttrekker zal voormalig schepen Marie-Jeanne Raedschelders-Savelkoul zijn. Voor de toekomst hoopt Gabriëls dat de Stad Bree een plek is om graag te wonen met betere verbindingen en een vruchtbare basis op economisch vlak, waarbij ontwikkeling van Breeënaars tot wereldburgers een mooi gegeven zou zijn.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Jaak Gabriëls nog steeds actief (video)”

  1. Beste jacque Gabriels ik heb altijd heel veel respect voor u gehad en nog wij hebben makkar ontmoet
    op een opning in 2002 van een grote tegel bedrijf en hadden heel goed gesprek van dan af is mijn simpati
    voor u gebleven ik wens u nog veel jaren in goede gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *