Oost-Duitsland herleeft in het DDR Museum Limburg (video en foto's)

Zesentwintig jaar geleden viel de Berlijnse Muur. Eén jaar later bestond de Deutsche Demokratische Republik niet meer. Herinneringen aan de toenmalige DDR vieren de laatste jaren hoogtij, met herinneringen en films zoals Goodbeye Lenin, Das Leben Der Anderen en Liebe Mauer. In Stein is sinds kort het DDR-Museum Limburg gevestigd, een flinke verzameling van memorabilia uit de toenmalige DDR.

“Als 20-jarige raakte ik gefascineerd door hetgeen ik op de televisie zag”, zo vertelt Petra Bervoets. “Het was 9 november 1989 en de Berlijnse Muur was gevallen. Op school heb ik gevraagd wat daar allemaal precies aan de hand was. Vanaf dat moment heeft de DDR me eigenlijk niet meer losgelaten”, aldus Petra.

De echtgenoot van Petra kreeg de Ostalgie-microbe ook te pakken. Enkele jaren geleden kochten ze hun eerste Trabant en tegenwoordig hebben ze twee garages vol met spullen van de toenmalige DDR. “Zelf zijn we nooit in Oost-Duitsland geweest, maar we weten er inmiddels zo veel vanaf, door de verhalen die we telkens horen bij verschillende spullen”, aldus Jack Bervoets die samen met zijn vrouw in de vakanties vele rommelmarkten afgaat om hun verzameling verder uit te breiden.

Het DDR Museum Limburg is op afspraak geopend. Via Facebook kan men in contact komen met Jack en Petra.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Oost-Duitsland herleeft in het DDR Museum Limburg (video en foto's)”

  1. Bent u geïnteresseerd in bierglazen van brouwerijen uit de DDR? Onder andere uit Potsdam, Erfurt en Neubrandenburg.
    Ik schenk ze u graag.
    M.vr.gr
    Ad van Pelt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *