Verhuizing politie Westelijke Mijnstreek

Het politiebureau in Geleen en ook in Stein sluiten binnenkort haar deuren voor het publiek. Burgers kunnen in de nabije toekomst terecht bij een nieuw klein steunpunt in zowel Geleen als in Stein. Tot de opening blijven de huidige locaties geopend voor burgers.

Uiteraard is de politie ook via telefonie en het internet bereikbaar. De dienstverlening van de politie wordt in de toekomst nog verder vergroot en geoptimaliseerd. Het basisteam Westelijke Mijnstreek is ook online te volgen via de lokale Facebookpagina. En van de mogelijkheid om via internet aangifte te doen van eenvoudige feiten maken jaarlijks al ruim 400.000 mensen gebruik.

Burgers kunnen dus in toenemende mate zelf kiezen wanneer en op welke manier zij in contact komen met de politie. Welk middel zij ook kiezen; de politie is er altijd. Voor een veiliger Nederland.

Binnenkort opening klein steunpunt Geleen
De politie is momenteel in overleg met de gemeente Sittard-Geleen om een geschikte locatie te vinden voor het nieuw te openen klein steunpunt voor burgers. Als er duidelijkheid is over de locatie en opening van het nieuwe klein steunpunt in Geleen zal er door het basisteam en de wijkagenten breed over worden gecommuniceerd richting de inwoners van Geleen. Belangrijk om te weten voor u als burger is dat het huidige politiebureau aan de Mauritslaan in Geleen tot de opening van het nieuwe steunpunt open blijft.

Opening klein steunpunt Stein
Ook het huidige politiebureau in Stein aan de Drossaert J. van Kesselstraat blijft voorlopig beschikbaar tot het moment dat ook in deze plaats een nieuw klein steunpunt de deuren opent. Samen met de gemeente Stein wordt er momenteel gezocht naar een geschikte locatie voor de burgers.
Spreekuren met de wijkagenten in Beek en Schinnen

Naast de twee nieuwe steunpunten die straks worden gehuisvest in Geleen en Stein, kunt u als burger ook terecht voor het wijkagentenspreekuur in Beek en Schinnen. Daarnaast kunt u ook terecht bij het politiebureau van het basisteam Westelijke Mijnstreek in Sittard aan het Stationsplein.

Politie meer op straat en minder in bureau
De politie is steeds vaker aan het werk in de wijk dankzij het gebruik van digitale middelen en moderne technologie. Burgers en bedrijven kunnen kiezen uit verschillende mogelijkheden om met de politie in contact te komen: persoonlijk, telefonisch of via internet. In haar communicatie richting de burger maakt de politie zelf ook volop gebruik van moderne media. Denk aan actief gebruik van sociale media, maar ook politie.nl, Opsporing Verzocht en via de wijkagenten.

Met al deze ontwikkelingen verandert de maatschappelijke rol van ‘het politiebureau’. Aangiften kunnen niet alleen op het politiebureau, maar ook telefonisch, via internet of zelfs bij de burger thuis worden opgenomen. Meldingen kunnen niet alleen telefonisch, maar ook via internet worden doorgegeven. Voor spoed blijft het altijd noodzakelijk om 112 te bellen. Vragen aan de wijkagent kunnen ook gesteld via Twitter, en tips over rechercheonderzoeken bij Opsporing Verzocht worden tegenwoordig eenvoudig via een second screen doorgegeven aan de politie.

Bereikbaarheid van uw politie
Hieronder de mogelijkheden voor het doen van aangifte of melding bij de politie in Sittard-Geleen nog even op een rij:

Bij spoed Bel 112
U wilt de politie spreken Bel 0900-88 44
U wilt digitaal aangifte doen Kijk op www.politie.nl voor de mogelijkheden
U wilt aangifte doen Bel voor een afspraak 0900-88 44
U wilt telefonisch aangifte doen Bel voor een afspraak 0900-88 44
U wilt aangifte doen van ernstige feiten De politie komt naar u thuis om aangifte op nemen, bel 0900-88 44
U zoekt contact met uw wijkagent Bel voor een afspraak 0900-88 44 of kijk op www.politie.nl
Wie is mijn wijkagent? Overzicht de wijkagenten in Geleen en de wijkagenten in Stein.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *