Werkzaamheden tussen Roosteren en Maaseik

Pater Sangersbrug Maaseik

De N296 tussen Roosteren en Maaseik is dicht van maandag 18 september 07.00 uur tot en met vrijdag 22 september 24.00 uur.

In tegenstelling tot eerdere berichten van de scholen in Maaseik en de gemeente Echt-Susteren wordt de weg niet afgesloten voor al het verkeer, zo meldt de provincie Limburg. “De weg is in principe afgesloten voor al het doorgaande autoverkeer”, vertelt een woordvoerder van de Provincie Limburg. De N276 wordt afgesloten ter hoogte van de rotonde Ruijtersbaan/Maasheuvel bij Roosteren tot en met de Belgische grens bij Maaseik.

“Voor voetgangers, (brom)fietsers, buslijn 65 van Arriva (tussen Susteren en Maaseik, red.) en het taxivervoer van scholieren (schoolbussen die leerlingen vanuit Nederland naar de Belgische scholen brengen, red.) is de weg wel open. Al het overige verkeer wordt omgeleid. De omleidingen via de A2, A76 of N78 worden ter plekke aangegeven.”

Er worden twee type werkzaamheden verricht op en bij de weg. De Provincie is verantwoordelijk voor het asfaltonderhoud. “Vanaf maandagochtend worden de freeswerkzaamheden uitgevoerd. Op woensdag en donderdag vinden asfalteringswerkzaamheden plaats en vrijdag worden de wegmarkeringen aangebracht.”

Daarnaast wordt er ook gewerkt aan het verstevigen van de dijken. Dit vindt niet plaats onder regie van de provincie. “We hebben besloten de werkzaamheden te combineren om de hinder korter te maken. Anders zou de weg twee keer afgesloten moeten worden.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *