Bewoners kiezen nieuwe straatnamen in Oudsbergen

Oudsbergen

Vorige week zondag vond de eerste info- en inspraaksessie plaats om de nieuwe straatnamen van Oudsbergen te kiezen. In zes zondagse brunches in september en oktober, verspreid over het hele grondgebied, kiezen de inwoners straat per straat een nieuwe naam. In totaal wordt er voor 40 straten met een identieke of bijna-identieke naam een nieuwe straatnaam gezocht. Alle betrokken inwoners krijgen twee tot drie weken op voorhand een uitnodiging voor de infosessie.

De gemeentebesturen hebben in overleg met vertegenwoordigers van de heemkundige kringen en cultuurraden voor elk van de 40 straten al twee suggesties gelanceerd. Daar kunnen de inwoners van de straten zelf nog suggesties aan toevoegen. Tijdens de infosessie krijgt elke aanwezige inwoner een formulier om de voorstellen te rangschikken. Als de zes infosessies achter de rug zijn, kunnen de nieuwe straatnamen na advies van de cultuurraden door de beide gemeenteraden worden goedgekeurd. Dat gebeurt normaal gezien begin 2018.

De nieuwe straatnamen treden sowieso pas op 1 januari 2019 in werking. Bpost en het Agentschap Informatie van de Vlaamse overheid ondersteunen Oudsbergen om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo zullen bijvoorbeeld brieven nog vier maanden lang naar het ‘nieuwe’ adres worden doorgezonden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *