Okra Molenbeersel op bezoek in Overijse

Vijftig leden van Okra trefpunt Molenbeersel stapte donderdagmorgen, 7 september op de bus, met als doel het orchideeënbedrijf van Jan van Houte en de druivenserres en wijnkelder van de gebroeders Luppens te bezoeken in Overijse.

Bij aankomst aan het Orchideeënbedrijf Cymbilor, werden ze hartelijk ontvangen door de Hr. en Mevr. Van Houte. Tijdens een lekker kopje koffie en een heerlijk stuk gebak, werd de aanwezigen de herkomst en de geschiedenis van deze prachtige bloem in beeld gebracht. Hoe men deze bloemen in top conditie kunnen houden, hoe ze deze moeten verpotten, welke voedingstoffen te gebruiken, al die onderwerpen werd vakkundig toegelicht. Hierna konden ze in de serres een aantal van de 30.000 soorten orchideeën gaan bewonderen.”

“Na dit bedrijfsbezoek werden we verwacht in hotel Panorama, waar ze konden genieten van een 3 gangen menu. Na een kopje koffie, als afsluiter, stapten de deelnemers weer in de bus voor het 2de bezoek van de dag, de druivenserres en de wijnkelder van de gebroeders Luppens. Pips Luppens gaf uitleg over de snoeiwijze, de teelttechniek en de biologische bestrijding van ziekten bij de teelt van de Vlaams-Brabantse tafeldruif. Naast de biogarantielabel kregen ze ook nog het Europese BOB label, wat staat voor ‘beschermde oorsprong benaming’. In de wijnkelders was het de beurt aan Filip Luppens. Hij heeft de deelnemers van Okra Molenbeersel kennis laten maken met het ambachtelijk bottelen, stoppen, flessen schudden, uitloggen, enz. Ook zeer interessant was de degustatie van diverse wijnen. Nadat iedereen overtuigd was, dat de gebroeders zeer lekkere wijn maken, stapten ze weer op de bus richting Molenbeersel.”

Foto: Mathy Moonen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *