Staande ovatie bij afscheid An Nelissen in Molenbeersel

Ze kreeg zaterdag 23 september een staande ovatie: An Nelissen, die optrad in ‘De Stegel’ in Molenbeersel met haar afscheidstournee. Want zij stopt ermee. Nelissen staat reeds meer dan 45 jaar op de planken, waarvan ondertussen 21 jaar met soloshows. Om het af te leren, maakt ze nog 1 show. Bij wijze van afscheid aan het leven ‘on the road’. “Ik wil doen, waar de Rolling Stones niet in slagen: stoppen op een hoogtepunt”, zo reageert ze. Vele belangstellenden waren naar De Stegel gekomen om deze slotshow mee te maken.

An vroeg aan 100 mannen en vrouwen waar ze het meest naar verlangen in het leven. 93 van hen antwoordden eenvoudigweg: ‘Geluk’. Maar blijkbaar bedoelen ze daar ook allemaal iets anders mee. Voor de één is het een gezellige namiddag met de familie, voor de ander véél geld, voor weer een ander staat het gelijk aan ‘eeuwige jeugd’, of aan een goede partner.

Voor haar ultieme solovoorstelling ging An Nelissen het gevecht aan met al die waanbeelden over ‘het geluk’ en tegelijkertijd vraagt ze zich af of er eigenlijk nog redenen zijn om gelukkig te zijn. Met haar monologencyclus (Vrouwendecamerone, Lysistrata, Me Jane, Vaginamonologen, Menopauzemonoloog, Gestript/Gestroopt, Zus, De moedermonoloog & de mannenmonoloog) bouwde An sinds 1997 een trouw en bijzonder breed publiek op. Op herkenbare situaties bouwt zij rake observaties en biedt de mensen in de zaal ook troost voor de problemen waar ze zelf mee te maken hebben. Wie haar ooit bezig zag, blijft fan van haar tomeloze energie en haar unieke vertelstijl, die een prachtig evenwicht produceert tussen theatrale momenten en pure stand-upcomedy.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *