Dubbel jubileum bij Harmonie St.Cecilia Rotem

Muziek instrumenten pauk

De Koninklijke Harmonie St.Cecilia Rotem viert dit jaar een dubbel jubileum: niet alleen bestaat deze harmonie 120 jaar, maar tegelijk staat ze reeds 25 jaar onder leiding van dirigent Jos Simons.

Dat de harmonie van Rotem niet de eerste de beste is bewees zij de voorbije decennia met het behalen van diverse overwinningen en ereplaatsen op concertwedstrijden in binnen- en buitenland. Zo wonnen zij in maart jongstleden nog het nationaal harmoniekampioenschap in de hoogste afdeling waardoor zij in 2018 ons land mogen vertegenwoordigen op het Europees kampioenschap te Brussel.
Dhr. Jos Simons, beroepsmatig als hoboïst verbonden aan de Muziekkapel van de Gidsen, werd in 1992 op 27-jarige leeftijd dirigent van St.Cecilia Rotem.

De combinatie van deze talentvolle dirigent, een gedreven bestuursploeg en een enthousiaste groep jonge muzikanten uit Dilsen-Stokkem groeide in de daaropvolgende 25 jaar uit tot een toporkest met leden uit heel Limburg. Naast deelnames aan wedstrijden zijn ook de concerten van de harmonie bijzonder gesmaakt, met als jaarlijkse hoogtepunt het eindejaarsconcert waar dit jaar niemand minder dan zanger Günther Neefs te gast zal zijn.

Omdat men dit unieke dubbele jubileum niet zomaar onopgemerkt voorbij wil laten gaan organiseert de harmonie op zondag 8 oktober om 15.00 uur een jubileumconcert in de kerk te Rotem. Speciaal voor dit jubileumconcert werd er een gevarieerd en toegankelijk programma samengesteld waarin rekening gehouden werd met de specifieke akoestiek in de kerk. Zowel klassieke als hedendaagse componisten komen aan bod en een aantal eigen muzikanten zullen als solist op de voorgrond treden. Tickets voor dit concert kosten €6, inbegrepen een drankconsumptie na afloop, en zijn te verkrijgen in krantenshop ‘Den Ouwe Post’ te Rotem of bij de muzikanten.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *