Kerk-TV cluster Susteren van start

Op zondag 15 oktober gaat Kerk-TV cluster Susteren definitief van start. Ter gelegenheid daarvan zal vanaf 11.00 uur een korte plechtigheid plaatsvinden in de kerk van de H. Johannes de Doper te Nieuwstadt, waarbij de apparatuur officieel in gebruik genomen wordt. Daarbij zal kort worden stil gestaan bij de totstandkoming en het nut van dit medium voor de minder mobiele medemens binnen en buiten het cluster Susteren.

Met Kerk-TV wordt het mogelijk om heilige missen en culturele evenementen vanuit kerken binnen het cluster Susteren via een YouTube kanaal (ktvclustersusteren) thuis in de woonkamer te volgen. Daaraan zijn geen kosten verbonden. Wel dient men te beschikken over een internetverbinding en over een smart TV, computer, tablet of smartphone. Ook met een gewone TV met een vrije HDMI-aansluiting is het mogelijk om de uitzendingen te bekijken. In dat geval is er een extra kastje nodig dat tegen kostprijs via het kerkbestuur verstrekt en aangesloten gaat worden.

De uitzendingen van Kerk-TV kunnen zowel live als achteraf bekeken worden en zullen ook buiten de thuissituatie ingezet gaan worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan bejaardenhuizen en zorginstellingen. Verder kunnen overwinteraars er gebruik van maken om de band met hun parochie en woonplaats te behouden. Tenslotte kan Kerk-TV op verzoek ook ingezet worden om emigranten of familieleden die lichamelijk niet meer in staat zijn om hierbij lijfelijk aanwezig te zijn, deel te laten nemen aan uitvaartdiensten, huwelijksmissen of culturele evenementen die plaatsvinden in de diverse kerken binnen het cluster Susteren.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *