Dieren in Nood wil bewakingsbeelden tonen

De vzw Dieren in Nood uit Ophoven heeft woensdag 27 september op hun Facebookpagina een oproep geplaatst, nadat een onbekend persoon vijf kittens in een doos voor het asiel op een picknickbank heeft gedumpt. “De insteek van de oproep is dat de persoon die dit gedaan heeft zich meldt”, aldus Sofie Cnudde, eigenaresse van het dierenasiel. “Mocht het niet gebeuren dan zullen we de camerabeelden die onze bewakingscamera’s hebben opgenomen, geplaatst worden op social media”, zo reageert ze.

“Zoals u kan lezen op het document aan onze poort, staan er zware boetes op het dumpen van dieren”, schrijft de vzw op Facebook. “Wijzelf eisen per gedumpt dier bovendien ook een schadevergoeding, om het beestje te kunnen verzorgen.” Het asiel trekt nog niet direct naar de politie en hoopt dat de eigenaar van de kittens toch nog contact met hun opneemt.

“Als we niets van de betreffende persoon horen voor het einde van de week, verspreiden wij een mooie collage van camerabeelden waarop het gezicht duidelijk te zien is. Ook zullen we dit doorspelen aan de politie en een klacht indienen”, aldus Sofie Cnudde van Dieren in Nood.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Dieren in Nood wil bewakingsbeelden tonen”

  1. Ik deel de mening van Sofie en haar team volledig. iedereen kan in een situatie komen waarbij zij of hij genoodzaakt is om een dier of dieren af te moeten staan. MAAR !!! aub neem dan Je verantwoordelijkheid en doe dit zoals het hoort .Breng de diertjes naar het asiel op de normale manier. Meld Je aan, Jouw dier of diertje verdient dit. En verder laat Je kat of hond steriliseren. Zo voorkom Je veel dierenleed en zorgen achteraf..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *