Hamont-Achel speelt met subsidiereglement in op sterke weerbaarheid bij jongeren

Jongeren in het secundair onderwijs hebben behoefte aan een sterkere weerbaarheid. Dat was de conclusie van een intergemeentelijk overleg rond jongerenwelzijn tussen de gemeenten Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt. Het stadsbestuur van Hamont-Achel keurde daarom een speciaal subsidiereglement goed dat aan deze problematiek het hoofd biedt. Hierdoor kan het WICO Campus Salvator vanaf dit schooljaar subsidies aanvragen voor het organiseren van niet-reguliere schoolactiviteiten met als doel de weerbaarheid van jongeren te versterken.

“Hamont-Achel fungeert als een gezinsvriendelijke stad”, vertelt schepen van Onderwijs Ilse Jaspers. “Met dit nieuwe initiatief zetten we breed in op het versterken van de mentale, sociale en financiële weerbaarheid van deze doelgroep. Het doel is immers jongeren te leren omgaan met sociale waarden zoals respect voor anderen, bewustwording van het eigen gedrag, openheid en begrip voor meningen, gedragingen en emoties van anderen,… Daar plukken de leerlingen hun hele leven nog de vruchten van.”

Lieve Lemmens, directeur van WICO Campus Salvator, is alvast opgetogen over de goedkeuring van dit subsidiereglement: “In de school en in het internaat hechten we veel belang aan de weerbaarheid van jongeren. Het is voor jongeren belangrijk om zich goed in hun vel te voelen, om te groeien in zelfvertrouwen en emoties te herkennen en benoemen, om te leren omgaan met grenzen. Dit alles creëert als het ware een beschermende mantel op het hobbelige pad naar volwassenheid. Deze extra ondersteuning biedt de mogelijkheid om met externe organisaties samen te werken aan weerbaarheid bij jongeren. Zo kunnen we gepast inspelen op de problemen die zich voordoen, of beter nog: ze voorkomen.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.