Heel veel neerslag in de regio

Regen druppels

Op basis van diverse weermodellen zal Limburg tussen vrijdagavond en zaterdagmiddag veel regenwater te slikken krijgen. Weerman Ruben Weytjens uit Neeroeteren gaat zelf uit van 30 liter per vierkante meter en meer.

“In het slechtste geval wordt het lokaal zelfs meer dan 50 liter per vierkante meter”, aldus de weerman. Die neerslagsom wordt verzameld uit lokale buien welke vanaf de vooravond Limburg kunnen bereiken, en uit meer uitgebreide regenval in de loop van de nacht en zaterdagochtend.

“Uiteraard kunnen dergelijke sommen voor lokale overlast en watergladde wegen zorgen. Vooral vanavond kunnen sommige buien ook gepaard gaan met onweer. In de loop van zaterdag zal de regenzone stilaan opschuiven naar het oosten. Tegen de avond blijft het uiteindelijk ook in het oosten van de provincie droog. Doordat de wind grotendeels wegvalt wordt het in de zeer vochtige atmosfeer wel uitkijken voor de vorming van mistbanken”, waarschuwt de weerman.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.